Najbolje jeftine tipkovnice za igranje

Koliko je teško odabrati tipkovnicu za neiskusnog korisnika vjerovali ili ne. Ovaj će se članak usredotočiti na pristupačne igraće tipkovnice koje će biti optimalne za većinu ne zahtjevnih igrača. Tipkovnica je posebno važna u RPG igrama za više igrača kao što je Dota 2, gdje se veliki broj tipki i njihovih kombinacija koristi za igranje.

Ovdje smo prikupili najuspješnije popularne modele, primijetili njihove prednosti i nedostatke, budući da je odabir jeftine tipkovnice uvijek kompromis – nešto će se morati žrtvovati. Glavna stvar je da o tome saznate prije kupnje, a ne nakon, i da možete odabrati opciju koja vam odgovara. Kao i uvijek, počet ćemo s jeftinijima, glatko prelazeći na skuplje modele, dat ćemo kratka objašnjenja i uočiti razlike u usporedbi s prethodnim modelom. Stoga preporučamo čitanje članka redom – od početka do kraja.

Bloody B188

Najpopularniji model jednog od rijetkih jeftinih brendova Bloody koji nudi prihvatljivu kvalitetu po pristupačnoj cijeni. Oblik i raspored tipki su klasični s dugim hodom, osim zakošenih kutova, kako ne bi slučajno pritisnuli dvije tipke odjednom. Većina njih su membranske, plus 8 optičkih Light Strike s brzim odzivom od 0,2 ms i narančastim gumiranim tipkama. Tipkovnica nije jako velika, ali prilično teška i stabilna s dobrim gumenim nožicama, postoji dvostruka zaštita od tekućina (izolacija kontakta + drenaža), visokokvalitetni pleteni kabel duljine 1,8 m. Praktičan skeleton dizajn omogućuje čišćenje.

Postoji nekoliko načina pozadinskog osvjetljenja (konstantno, promjena boje, isključeno) s kontrolom svjetline i odabirom boja, osim za igrice, pozadinsko osvjetljenje je relativno ujednačeno. Postoji način igre (onemogućavanje tipke Windows), kontrola glasnoće i playera dostupna je putem tipke FN, pomoću softvera KeyDominator možete ponovno mapirati tipke i snimati makronaredbe. Program je potrebno preuzeti na engleskoj stranici, na ruskom postoji verzija koja ne radi. Među nedostacima se može primijetiti egzotičan font tipičan za ovu marku, s kojim su znakovi naneseni na tipke, što se mnogima ne sviđa. Također, gaming tipke se malo razlikuju po visini i pritisku od ostalih, što je dobro za igrice, ali se osjeti pri tipkanju, nema običnih crnih zamjenskih tipki u kompletu. Bez pozadinskog osvjetljenja znakovi su slabo vidljivi, a na gaming tipkama i s pozadinskim osvjetljenjem to nije bitno. Boja ovdje također nije najbolja, ali nema mnogo pritužbi na brzo brisanje u ovom modelu, neke tipke počnu trljati nakon godinu ili dvije. Za neke, postavke pozadinskog osvjetljenja ponekad nestaju kada se računalo ponovno pokrene. Tipkovnica je prosječna što se tiče razine buke, s vremenom se pojačava poskakivanje tipki, posebno kod razmaknice koja prvo zvoni.

Općenito, tipkovnica nije loša za svoj novac, velika većina korisnika je zadovoljna njome, može se preporučiti ne zahtjevnim igračima. Za tipkanje ne leži dobro, a ako imate grube prste, tipke se brže trljaju. Općenito, ovdje opisane značajke vrijede za sve jeftine Bloody tipkovnice, stoga se nećemo ponavljati, već samo istaknuti razlike.

Red Dragon Shiva

Još jedan brend koji ima zanimljive proračunske tipkovnice, u ovom slučaju s dodatnim programabilnim tipkama. Vrlo zanimljiv model s ugodnim i lijepim višebojnim pozadinskim osvjetljenjem s raznim efektima i mogućnošću odabira jedne boje, namjenskim multimedijskim tipkama i uklonjivim naslonom za dlan s magnetima. Sve tipke su dugohodne membranske tipke u istom stilu, pristojne težine, dobre montaže, kosturnog tijela, pletenog kabela 1,8 m.

Najvažnija značajka ovdje je niz od 6 programabilnih tipki na lijevoj strani. Možete snimati makronaredbe na njih izravno u stvarnom vremenu bez ikakvog softvera, za to se koristi tipka Rec. S jedne strane, obožavatelji MMO RPG-a će to cijeniti, s druge strane, naviknuti se na činjenicu da se s lijeve strane nalazi još jedan red tipki nije lako. Dugo će vas zbunjivati ​​kako u igri tako i pri radu s tekstom, no neki se naviknu za tjedan ili dva.

Osim toga, za razliku od svog prethodnika, ovdje je deklarirana funkcija Anti-ghosting, koja jamči najmanje 5 istodobnih pritisaka bilo koje tipke koje se razlikuju po niskoj razini buke. Likovi su također normalni, a ne nespretni kao na Krvavom. Među nedostacima može se primijetiti nedostatak zaštite od tekućine, nešto neravnomjernog pozadinskog osvjetljenja i ne baš zgodan i stabilan softver.

Sve u svemu, pristojna tipkovnica za tu cijenu, ali ne možemo jamčiti da ćete se moći naviknuti na niz dodatnih tipki s lijeve strane, neke ne uspijevaju.

Bloody B130

Još jedan prilično popularan model iz Bloodyja, s kućištem s monolitnim naslonom za ručni zglob. Osim toga, tu su i 4 namjenske gaming tipke i one su iste membrane kao i sve ostale, razlikuju se samo po silikonskim tipkama bez ćirilice. Osim toga, u kompletu postoje izmjenjivi crni poklopci tipki, za one koji ne vole crvene. Deklarirano do 9 istodobnih pritisaka tipki (4 lijevo, 4 desno i razmak).

Inače, tipkovnica je slična – znakovi na tipkama su prozirni i teško vidljivi bez pozadinskog osvjetljenja, boje pozadinskog osvjetljenja su iste (plava, plava, zelena), možete vrlo fino podesiti svjetlinu. Tipke nisu jako stisnute i bučne, možete podnošljivo tipkati tekst. Medijske funkcije također su dostupne putem FN.

Tipkovnica je stabilna, ali gubi na kompaktnosti. Među nedostacima bilježimo nedostatak potpune zaštite od tekućine, iako u kućištu postoje rupe za odvodnju.

Općenito, sasvim prihvatljiv model koji se dopao mnogim korisnicima koje nije uplašio font vanzemaljaca, leteće postavke pozadinskog osvjetljenja i poskakivanje opruge u prostoru.

Bloody B328

Ova je tipkovnica slična prethodnoj, ali dolazi s 8 optičkih tipki s lakšim kratkim hodom i bržim odzivom s narančastim poklopcima. Inače, tipkovnica je gotovo identična i ima isti futuristički dizajn s tri boje pozadinskog osvjetljenja i ruskim slovima na kapicama tipki igre, koje ovdje nisu obložene gumom i nema izmjenjivih crnih u kompletu.

Gotovo da nema pritužbi na brzo brisanje tipki, postoji osnovna tekuća zaštita (neki je peru pod mlazom vode, ali mi ne preporučujemo), tipke su prilično bučne. Povremeno se javljaju pritužbe na proizvoljno prekidanje držanja tipke Shift (prilikom igranja u igrama lik iznenada sam napravi korak). Prije svega provjerite ovo, kao i ispravan rad svih tipki (nepritiskanje, dupli klikovi), u tom slučaju odmah promijenite svoju kopiju.

Općenito, tipična tipkovnica Bloody sa svojim značajkama je sasvim dobra opcija za igrice, ali oni koji tipkaju puno teksta gledajući u tipke bit će povrijeđeni “brendiranim” fontom.

Redragon Skanda Pro

Jedan od najboljih, gotovo uzornih modela membranske tipkovnice ove marke s vrlo lijepim pozadinskim osvjetljenjem u više boja. Klasičan raspored s ugodnim tihim pritiskom na tipku, velikom težinom i dobrom stabilnošću, konstrukcijom kostura, duljinom kabela 1,8 m. , zelena, cijan, plava, ljubičasta, crvena) i 4 razine svjetline s mogućnošću isključivanja. Slova su izrađena u tankom klasičnom fontu i izgledaju dosadno bez pozadinskog osvjetljenja, pozadinsko osvjetljenje daje meki, ravnomjerni sjaj latinice i ćirilice.

Deklarirana podrška za Anti-ghosting za 26 istodobnih klikova. Osim toga, tu je 5 programibilnih tipki s mogućnošću snimanja makronaredbi u hodu, namjenske tipke za upravljanje playerom i mnoge dodatne funkcije putem FN (uključujući kontrolu glasnoće Fn + F2 \ F3).

Tipke se mogu dodijeliti izravno na tipkovnici, postavke su pohranjene u internoj memoriji. U odjeljku upravljačkih programa na službenoj web stranici proizvođač nudi dobro poznatu aplikaciju MKey koja vam omogućuje ponovno mapiranje tipki na različitim tipkovnicama.

Od nedostataka, neki napominju da u početku razmak može lagano zvoniti, ali s vremenom taj problem nestaje. Proizvođač navodi slabu zaštitu od prašine i vlage prema standardu IP22 (od velikih čestica i kapljica vode), na što se ne biste trebali oslanjati.

Općenito, odlična, tiha i lijepa tipkovnica koja je pogodna za igranje i rad s tekstom, mislimo da nećete požaliti ako je kupite.

Bloody B180R

Ovaj model će cijeniti ljubitelji minimalizma i strogog dizajna, što je moguće kompaktniji, udobniji i izgleda kao klasična mehanika. Set uključuje 4 izmjenjive crne kapice za WASD tipke umjesto crvenih silikonskih bez ruskih slova. Težina je prosječna, stabilnost je dobra, tu su gumirane noge, tu je poboljšana zaštita od tekućina i, iako postoji zakrivljeni softver s makroima. Što se tiče pozadinskog osvjetljenja, tipkovnica se povoljno uspoređuje s prethodnim modelima Bloody, jer je ovdje višebojna, uključujući animirane preljeve (valovi, blijedi, mreškanje), statične načine rada (bijela, ljubičasta, cijan, plava, žuta, zelena i crvena) i višezonsko pozadinsko osvjetljenje (5 zona različitih boja).

Tipke su tihe (s izuzetkom prostora za zvono) i imaju dugačak elastični hod, ali zbog elastičnosti tipične za gaming modele, nisu baš prikladne za slijepo tipkanje dugih tekstova, prsti će se umoriti. Oni koji ne poznaju brzo biranje i gledaju tipke dok rade s tekstom, vjerojatno neće voljeti nespretne nejasne znakove koji su jasno vidljivi samo u mraku pod pravim kutom. U posljednjoj reviziji, znakovi su se počeli bolje čitati, ali je ostala neka neravnomjernost osvjetljenja (gornji redovi su tamniji od donjih), jer se koristi samo šest uobičajenih LED dioda. No, svjetlo ispod tipki i lampica indikatora načina rada (Num Lock, itd.) su pretjerano svijetle, a korisnicima koji su na to osjetljivi možda se neće svidjeti.

Općenito, ovo je prije svega udobna klasična tipkovnica za igranje, odgovarat će onima koji bi htjeli imati mehaniku s RGB pozadinskim osvjetljenjem, ali si je ne mogu priuštiti. Unatoč tim nedostacima, velika većina recenzija o njemu je vrlo pozitivna, osim toga, prikladno ga je čistiti.

Bloody B500N

Vrlo je sličan prethodnom, ali je opremljen posebnim “opto-mehaničkim” tipkama s pojedinačnim osvjetljenjem, od kojih 8 ima elegantne sive tipke. Ovo je opcija za estete koji apsolutno ne vole crvene ili narančaste umetke, osim toga, na poklopcima tipki nalaze se ruska slova, a gornji dio ima sivu metalnu ploču koja savršeno nadopunjuje dizajn.

Font je ovdje malo bolji od ostalih Bloodyja (iako daleko od idealnog), pozadinsko osvjetljenje je svjetlije i općenito ravnomjernije. Od značajki, može se primijetiti da su ruska slova otprilike na istoj razini kao engleska i manja su, ali brzo se naviknete na to i dobro su istaknuta. Mode diode također su napravljene delikatnije i ne sjaje u oči.

Tipke se pritišću tiho uz tihi klik, što se postiže posebnim mehanizmom tipke Mecha-Like koji oponaša mehaniku. Zahvaljujući tome, tipkovnica je savršena ne samo za igre, već i za brzo tipkanje, slijepi i gluhi.osmijeh

Općenito, ovaj model se pokazao boljim i ljepšim od prethodnog u svemu, ali također košta više – to je njegov glavni nedostatak. Ali praktički se ne razlikuje od mehanike, unatoč činjenici da radi tiše. Općenito, preporučujemo, samo ne zaboravite da je ovo još uvijek membrana i da se gumbi moraju pritisnuti do kraja.

MSI Vigor GK20

MSI se ne tako davno probio na tržište tipkovnica i odmah izazvao veliku pomutnju zahvaljujući vrlo zanimljivim i kvalitetnim modelima, ovo je najmlađi od njih. Ovo je klasična membranska tipkovnica sa standardnim rasporedom i gotovo beskorisnim kratkim naslonom za dlan. Povoljno se uspoređuje s visokokvalitetnim materijalima kućišta, vrlo velikom težinom i velikim gumenim nožicama (postoje i elastične trake na preklopnim nogama), dugim vijekom trajanja ključa usporedivim s mehanikom (12 milijuna klikova) i zaštitom od tekućine. Tanak kabel bez pletenice ima duljinu od 1,8 m.

Poklopci tipki imaju dobru pokrivenost, znakovi su ispisani odgovarajućim fontom pouzdanim laserskim graviranjem, višebojno pozadinsko osvjetljenje je meko, ugodno i ravnomjerno. Ali njegova dugina boja se ne može promijeniti, dostupna su samo 2 načina rada (statični, disanje) i 3 razine svjetline.

Tipke se pritisnu vrlo tiho, tipkovnica se može nazvati gotovo tihom. Anti-ghosting funkcija podržava do 12 klikova, što osigurava visoku udobnost u igrama. Također nema praznina u znakovima prilikom ispisa. Kontrola glasnoće i playera implementirana je putem FN-a.

Od nedostataka se može primijetiti nedostatak softvera i prisutnost plastičnog kućišta s malim udubljenjem u tipkama, što čini tipkovnicu težom za čišćenje od poštenih kostura. Ali poklopci tipki se mogu ukloniti, a mat plastika se ne prlja lako, ima ugodnu teksturu i dobro izgleda.

Općenito, solidna tipkovnica za one koji cijene kvalitetu, izdržljivost, nisu izbirljivi u pogledu boje pozadinskog osvjetljenja i ne trebaju dodatne funkcije (iako tipke možete ponovno mapirati pomoću softvera treće strane). Osim toga, univerzalan je, savršen za igre i rad s tekstom.

MSI Vigor GK30

Izvana se praktički ne razlikuje od prethodnog, ali velika razlika leži unutra – ovi “polu-mehanički” takozvani klipni ključevi. Dizajnom nalikuju Bloody’s Mecha-Like (Logitech, Razer i drugi poznati brendovi imali su nešto slično) – ovo je kombinacija membrane s dodatnim mehanizmom povratne sprege. Kao rezultat toga, tipke su dobile taktilni odgovor s karakterističnim klikom (poput mehaničkih prekidača Cherry Blue, samo tiše). Tipke su umjereno stisnute, kao što bi trebalo biti u igraćim tipkovnicama), rad je vrlo jasan, tipkovnica nije jako osjetljiva na podtlak, kao većina membrana.

Osim toga, ovdje možete podesiti boje i načine pozadinskog osvjetljenja kako želite, kako sa same tipkovnice, tako i putem uslužnog programa MSI Mystic Light (uključujući sinkronizaciju s drugim uređajima).

Među nedostacima, neki primjećuju pretjeranu svjetlinu trake na desnoj strani postolja, dok znakovi na tipkama izgledaju dosadno u usporedbi s pozadinskim osvjetljenjem između tipki. Također postoje pritužbe na blizinu gornjeg reda funkcijskih tipki (F1-F12) i buku razmaknice. Ostatak tipki također stvara više buke nego u GK20 zbog karakterističnih klikova.

Općenito, tipkovnica je prilično ugodna, dizajn je umjereno strog i istovremeno lijep. U odnosu na čistu membranu svakako je bučniji, ali u svakom slučaju tiši od poštene mehanike. Osim toga, moguće je podesiti pozadinsko osvjetljenje, ali nema makronaredbi (pomoći će samo softver treće strane).

Bloody B3590R

I opet se vraćamo na najpopularniju budžetsku marku, koja je preplavila tržište mnogim modelima među kojima je ovaj jedan od najpopularnijih. Tipkovnica je poboljšani analog jeftinijeg i ne baš uspješnog modela B150N, koji smo odlučili ne uključiti u ovaj izbor zbog ljuštenja boje s tipki i drugih nedostataka.

Ima agresivan razigran dizajn i dolazi sa sivim i crvenim detaljima. Glavnih 8 tipki u njemu su optičke s crvenim plastičnim tipkama s ruskim slovima (u kompletu nema zamjenjivih), ostale su membranske. Koristi treću generaciju LK Libra Brown gaming optičko-mehaničkih prekidača s linearnim kretanjem bez klikanja i taktilne povratne informacije, s poboljšanom stabilizacijom. Njihov resurs je 100 milijuna klikova, plus tipkovnica ima dvostruku zaštitu od vode i, prema proizvođaču, može se sigurno prati, dizajn tijela je kostur.

Još jedna važna značajka razlikovanja je prisutnost 5 programabilnih gumba, koji su prikladno smješteni na lijevoj strani i ne ometaju korištenje tipkovnice kao u Redragon Shiva, nekim modelima Logitecha i drugih marki, plus postoji postolje za pametni telefon kao bonus. U Anti-ghosting testu bilježi se do 14 istodobnih klikova, podržan je vlasnički softver.

Slova na tipkama postala su još bolja, ali kao i uvijek, zaostaju za Bloody idealom – prilično su podebljana, ali su slabo vidljiva bez pozadinskog osvjetljenja. Višebojno osvjetljenje ima 5 efekata i mogućnost odabira bilo koje boje u RGB prostoru (16 milijuna nijansi). Od očitih nedostataka – neki ukrasni slojevi se ljušte.

Općenito, tipkovnica se percipira i osjeća kao univerzalni radni konj, prikladna je za igranje i tipkanje, prilagođena za neke bučne tipke za igranje i tijesnu razmaknicu. Što se tiče dizajna, ovdje nije sve za svakoga, ali što se tiče kvalitete, Bloody ima sreće. Po našem mišljenju, neki prethodni modeli su bili zanimljiviji.

Općenito, unatoč svim nedostacima, Bloody, Redragon i MSI ostaju lideri na tržištu proračunskih gaming tipkovnica, sve ostalo je puno gore. Najvjerojatnije ćete morati birati između ove tri marke.

Objavljeno dana