Matematičke aktivnosti za djecu

Ne bi se svo učenje trebalo odvijati u školi. Možda ste u nedoumici kako pomoći svom djetetu da uči prije ili nakon polaska u školu, ali ne morate se truditi onoliko koliko mislite. Postoje neke jednostavne stvari koje možete učiniti kako biste pomogli djeci s predmetima poput čitanja i matematike. Lako je razmišljati o stvarima za poticanje čitanja, ali nekim roditeljima je teško smisliti matematičke aktivnosti za djecu koje će im pomoći u školi. Te stvari zapravo mogu biti vrlo jednostavne i dijete možda uopće ne zna da uči matematiku.

Postoje neke osnovne matematičke aktivnosti za djecu koje većina ne bi povezivala s matematikom. Jednostavne stvari poput brojanja i učenja kako zbrajati jednostavne brojeve je dovoljno jednostavno, ali to nije sve. Matematika je vrlo stroga, dok je čitanje i pisanje kreativnije. S matematikom, postoje određene stvari koje pomažu umu da bolje rješava probleme, ali se možda čini da nemaju nikakve veze s matematikom. To vam može biti očito nakon što krenu u školu, ali to su stvari na kojima možete raditi prije nego što počnu ako želite.

Obrasci su važni u matematici. Učenje o obrascima je nešto tako jednostavno kao učenje da će u nizu kruga, kvadrata, kruga, kvadrata, kruga – kvadrat doći sljedeći. To vas ostavlja širom otvorenim kada razmišljate o matematičkim aktivnostima za djecu. S uzorcima možete učiniti gotovo sve. Počnite s jednostavnim, a zatim radite na onima koji su malo apstraktniji. To djeluje na um na načine koji pomažu u matematici, ali i pri rješavanju problema i razmišljanju općenito. Ove aktivnosti možete raditi s kockicama, igračkama i na papiru. Što god najbolje odgovara vašem djetetu.

Neki nastavni plan i program matematike također se odnose na skupove brojeva. Djeca uče uočiti skupove od pet i deset, a zatim ih brzo zbrajati. To dolazi u prvom i drugom razredu u mnogim slučajevima. To je nešto što ih možete pokušati naučiti koristeći skupove gotovo svega. Koristite kovanice, blokove ili čak kvadrate papira. Počnite s malim i jednostavnim, naravno, a zatim radite na jednostavnom zbrajanju i oduzimanju koristeći ove skupove stavki u grupama. Ove matematičke aktivnosti za djecu većina djece može brzo shvatiti. Možete podučavati odlično od i manje od, zajedno s neparnim i parnim također s ovim skupovima.

Ako se želite pokušati držati onoga što znate, postoje mnoge matematičke aktivnosti za djecu koje uključuju brojanje. Ovo možete učiniti zabavnim tako da ih odvedete u šetnju i svaki put brojite nešto drugačije. Jedan dan biste mogli izbrojati koliko plavih automobila vidite, a sljedećeg biste mogli izbrojati koliko pasa vidite na uobičajenoj ruti. Možete brojati sve. Vašem će se djetetu ovo činiti kao igra, a ne učenje, ali ćete znati da mu pomažete da dobro započne matematiku. Djeca se vraćaju u matematici u školi, tako da će svaka noga koju im možete dati učiniti čuda za njihovo cjelokupno obrazovanje.

Objavljeno dana