Jednostavni načini za smanjenje stresa

Stres, američki zdravstveni problem broj 1, vodeći je uzrok teških bolesti. Zapravo, bolesti srca, visoki krvni tlak i depresija samo su neki od štetnih učinaka stresa. Istraživanja su pokazala da oslobađanje od stresa i učenje kako se opustiti potiče zdraviji, sretniji i ispunjeniji život.

Evo 3 jednostavna načina za brzo smanjenje stresa.

Dišite duboko

3 polagano duboko udahnite. Udahnite iz dijafragme, kroz nos, zadržite oko 2 sekunde, a zatim polako izdahnite kroz usta. Zašto sporo duboko udahnite? Jer kad smo pod stresom, napnemo se, sužavajući kisik u svom tijelu. Polagano duboko udisanje dovodi kisik u cijelo naše tijelo što rezultira osjećajem usredotočenosti i oslobađanjem stresa. Davanje vašem tijelu prijeko potrebnog kisika brzo će osloboditi napetost i stres.

Meditirajte

Svrha meditacije je opuštanje i oslobađanje od stresa. Meditacija omogućuje tijelu da se opusti i dopušta sredstvo za otpuštanje “brbljanja” u vašem umu. Važno je da znate da ne postoji ispravan ili pogrešan način meditacije. Meditacija je jednostavno oblik koncentracije i fokusa; to je proces koji smiruje um. Budući da je velik dio našeg negativnog stresa uzrokovan našim vlastitim mislima, ovo je posebno korisna metoda.

Evo koraka za popularno, brzo i jednostavno vođeno posredovanje:

Zauzmite udoban položaj i zatvorite oči, duboko udahnite.

Vizualizirajte sav stres u svom umu i tijelu kao oblak sivog dima. Dopustite da se ovaj oblak oslobodi kroz tjemenu vaše glave. Zamislite sivi oblak kako lebdi na nebu i nestaje. Osjetite kako se težina stresa oslobađa iz vašeg tijela u oblak. Pustite da vam ramena padnu i nastavite dok ne prestanete sivi dim ili oko 10 minuta.

Zamislite ljekovito bijelo svjetlo koje je okružilo vaše tijelo. Osjetite toplinu ove svjetlosti i dopustite joj da se infiltrira u vaše tijelo. Polako otvori oči.

Pokušajte s hipnozom

Ova tehnika uključuje udobno sjedenje zatvorenih očiju dok slušate prijedloge. Hipnoza je opuštanje, fokus i sugestija. Koristeći ova tri elementa vaš će um i tijelo ući u duboko opušteno stanje koje vam daje opći osjećaj dobrobiti i mira. Hipnoza je jedan od najstarijih i najprirodnijih načina iscjeljivanja koji datira iz 1000. godine prije Krista. Godine 1958. Američko medicinsko udruženje odobrilo je terapijsku upotrebu hipnoze. To je donijelo uvriježeno priznanje da je hipnoterapija valjan i legitiman oblik ozdravljenja. Za to vrijeme hipnoterapija je bila poštovana i prihvaćena u Americi.

Meditacija i vođene slike su tehnike koje koriste prirodnu snagu uma u stvaranju onoga što želite u životu. Einstein je procijenio da koristimo samo 10% svog mozga. U prakticiranju meditacije i vođenih slika imamo pristup ostalih 90%. Budući da su misli jedno od najmoćnijih stvari koje možemo imati, važno je držati misli i slike pozitivnima. Meditacija i vođene slike djeluju jer je fizički svemir energija, ta energija vibrira različitim brzinama. Energija je magnetska zbog čega slične misli privlače druge slične misli. Ono na čemu se zadržimo, privući ćemo. Misli i ideje su visokovibrirajući oblici energije i vrlo su moćni. Forma tada slijedi ideje. To je razlog zašto misli i ideje u meditaciji i vođenim slikama posebno moraju biti u pozitivnom obliku.

Evo nekoliko koraka koje treba napraviti

Meditacija i hipnoza su učinkovitiji.

Želja. Morate imati želju da napravite pozitivnu promjenu u svom životu.

Vjerovanje – Morate vjerovati u moć uma.

Prihvaćanje- Morate prihvatiti proces meditacije i hipnoterapije uključujući rezultate.

Postavite sebi cilj – odlučite što želite i budite posvećeni tome.

Stvorite jasnu ideju ili sliku – Stvorite viziju u svojoj mašti i razjasnite je.

Često se usredotočite na to – imajte slike svog cilja u mislima što je češće moguće.

Dajte joj pozitivnu energiju – Neka vaš stav i misli budu pozitivni.

Potražite pozitivne promjene – potražite suptilne načine na koje meditacija i hipnoza mijenjaju vaš život i vjerujte u magiju života!

Objavljeno dana