Preuređenje kuhinje

Mnogo je razloga zašto biste možda željeli preurediti svoju kuhinju. Može biti da je kuhinja katastrofa ili jednostavno trebate osvježiti mjesto. Čak i nakon toga, postoje drugi čimbenici koje treba uzeti u obzir u bilo kojem poduhvatu preuređivanja kuhinje. Želite li provesti dulje razdoblje radeći ovo ili imati radnu ekipu u svojoj kući? Želite li potrošiti novac na to i ako želite koliko? Hoće li preuređenje biti površinska obnova ili dubinski?

Nakon što odredite što želite, potražite ideje kako to učiniti. Budući da obnova obično počinje dizajnom, razmislite o njegovoj praktičnosti, organizaciji i funkcionalnosti. Dizajna za preuređenje kuhinje ima dosta i izazov neće biti locirati jednu, već odlučiti koju ćete od mnogih zaposliti. Trebat ćete odabrati dizajn koji koristi 3 elementa na uravnotežen način. Raspored poput prolaza dizajniran je za dvostruki ulaz i izlaz na suprotnim krajevima vaše kuhinje. Ako imate malu kuću s puno prometa, ovo je odličan raspored. Drugi dizajn je U-Turn. Ovaj raspored ima otvoreni tlocrt koji gleda na dnevni boravak ili blagovaonicu. Ovaj raspored pruža najviše prostora za pohranu, funkcionalnost i većinu ormarića ovisno o veličini vaše kuhinje. Ostali dizajni uključuju Corner koji pruža puno prostora za šalter i pohranu ispod, Arrow i Corral. Koji god dizajn odabrali, postoje univerzalne točke koje se odnose na sve ove dizajne; triangulacija, koja pruža najbolju funkcionalnost poravnavanjem sudopera, štednjaka i rashladnog uređaja u trokutastom obliku, osigurava dovoljno prostora za radne površine, držite perilice suđa na udaljenosti od sudopera, otprilike 3 stope, održavajte kuhinjske otočiće širine najmanje 42 inča i sve ugrađena vrata ormarića trebaju nisu pogođeni kada se otvore.

Preuređenje kuhinje također znači da planirate koliko ćete potrošiti na cijeli projekt. Odlučite unaprijed koliko želite potrošiti i držite se toga. Odredite i raščlambu troškova. Na primjer kako će ući u ormare, podove, čvora, armature i druge stvari koje treba renovirati. Preuređenje kuhinje uvijek nosi neka neočekivana iznenađenja, pa se pobrinite da za te pojave odvojite oko 20 posto budžeta. Ne zaboravite također dati prioritet svojim obnovama. Što vam je važnije? Novi ormarići ili novi uređaji? Zapisivanje popisa prioriteta pomoći će. Sa svojom idejom, prioritetima i gotovinom pri ruci, sada možete započeti preuređenje svoje kuhinje.

Objavljeno dana