Vinograd Rakije vina i rakije

Pravi gurmanski užitak u "Vrhu" upotpunjuju vrhunska vina i originalne domaće rakije. Zato obitelj Petohlep blizu restorana ima vlastiti vinograd, a tu je i vinski podrum u kojem sve sami rade.

Za potpuni dojam, potrebno je jelo sljubiti s pravim vinom pa bogati podrum u "Vrhu" poziva na degustaciju vina ovoga kraja: teran, malvazija, chardonnay, sauvignon. Tu je i pjenušac koji pršti luksuzom, pun je nestašnih iskri i vedrine. Vino nad vinima, kojega u "Vrhu" i danas proizvode na prirodan način.

Originalne domaće rakije iz "Vrha" po svojoj izvrsnosti nimalo ne zaostaju za vinima. U narodu se rakija oduvijek pružala za dobrodošlicu i na nju se gledalo kao na lijek. Brojne kombinacije bilja, voća, čak i gljiva s komovicom kao osnovom, ovise samo o mašti majstora koji je peče i priprema.

Među rakijama u "Vrhu" vas očekuju medenica koja je slatka zbog meda, ruta što liječi, kopriva koja osvježava, Erba Luigia i druge. Sasvim posebne rakije koje rade samo u "Vrhu" su rakije od dunje, bazge, kupina i na kraju najcjenjenija, rakija s tartufima, koje ima vrlo, vrlo malo. Domaća biska je posebna priča...

Spomenimo još da u "Vrhu" možete za uspomenu nabaviti i domaće maslinovo ulje u keramičkoj imitaciji starinske kamenice.

Malo mjesto u unutrašnjosti Istre, poznato kao istarski vidikovac jer se nalazi
na 397 m nadmorske
visine... više

Nalazi se na samom ulazu u mjesto Vrh i poznat je po izvornim istarskim specijalitetima... više

Iznimno cijenjena gljiva, čija specifična aroma krije moćni afrodizijak te čuva zdravlje... više

Čudesna domaća rakija koja se priprema od komovice, imele i triju vrsta trava. Originalni je recept star oko dvije tisuće godina... više