Terasa restorana Interijer restorana Restoran naslov

Restoran "Vrh" se nalazi na samom ulazu u mjesto Vrh i poznat je po izvornim istarskim specijalitetima. Istarska se kuhinja sastoji od vrlo jednostavnih, rustikalnih jela čiji joj prisni i izvorni okusi daju posebnu čar.

Iza restorana stoji obitelj Petohlep koja već više od 30 godina u njemu priprema tradicionalna istarska jela. Intimni i vrlo ugodni interijer restorana posebno je uređen raznim tipično istarskim detaljima, poput starinskih prozora ili polica koje krase originalne boce biske.

Ovdje možete mirno uživati u jelu i dobrom društvu. Sve je domaće: mirisni kruh, fini pršut, kobasice, te sirevi s okolnih pašnjaka - ovčji, kozji ili sasvim posebni domaći sir s tartufima kojega sami rade. Tradicionalna istarska maneštra od bobići, od starog, stupanog kukuruza, izmjenjuje se sa sezonskim jelima od koprive ili šparoga, a tu su i uvijek ukusni istarski njoki i fuži. "Vrh" je poznat po fužima punjenim sirom, pršutom, gljivama ili čak koprivama.

Vrh je u samom srcu tartufarskog kraja i zato vas na meniju očekuju razni specijaliteti s bijelim i crnim tartufom. Za tartufima ne zaostaju ni druga slasna i osebujna jela kao što su specijaliteti s puževima, na primjer puževi omotani pršutom u umaku od terana te rolada od tijesta s mrkvicom. Uz pečenu janjetinu, vrlo je traženi specijalitet i jarić pod pekom.

Malo mjesto u unutrašnjosti Istre, poznato kao istarski vidikovac jer se nalazi
na 397 m nadmorske
visine... više

Iznimno cijenjena gljiva, čija specifična aroma krije moćni afrodizijak te čuva zdravlje... više

Čudesna domaća rakija koja se priprema od komovice, imele i triju vrsta trava. Originalni je recept star oko dvije tisuće godina... više

Gurmanski užitak u "Vrhu" upotpunjuju vrhunska vina i domaće rakije... više